Black Shark je značka herních mobilů od Xiaomi, které se vyznačují vysokým výkonem, extravagantním designem a širokou nabídkou příslušenství. K mobilu můžete připojit všechno možné, od větráků, přes přídavná tlačítka až po audio-adaptér.

Nově oznámený Black Shark 4 jistě nebude výjimkou z pravidla. Xiaomi už pomalu rozjíždí reklamní kampaň na čínských sociálních sítích. První reklama se zaměřuje na baterii. Telefon nabídne baterku s nadprůměrnou kapacitou 4500 mAh.

Mnohem působivější je ale jiná hodnota – 15 minut. To je doba, za jakou se podle výrobce baterie nabije z nuly na plnou kapacitu. Mobil totiž podporuje 120W rychlonabíjení, podobně jako vlajková loď výrobce v podobě mobilu Xiaomi Mi 10 Ultra. V případě tohoto modelu udával výrobce kompletní nabití za 23 minut, v testech se ovšem doba pohybovala kolem 26 minut.

Dá se předpokládat, že podobně jako Mi 10 Ultra bude i Black Shark 4 pohánět Snapdragon 888. Skoro jistý je také displej s vysokou obnovovací frekvencí. Tím už se ale dostáváme do sféry spekulací. Raději si počkáme na oficiální představení mobilu, které by se mělo odehrát co nevidět.