Google nám v uplynulých dnech odhalil pár zajímavých novinek. Instagram mezitím uvedl automatické titulky pro svá videa, čímž zlepší zážitek třeba neslyšícím.

– Stejně jako v desktopovém vyhledávači, Google chystá ještě tmavší režim i pro svou mobilní aplikaci. Místo šedé barvy se tak její uživatelé dočkají perfektní černé.

– Pixely od společnosti Google se dočkají tísňových čísel na zamykací obrazovce, jež budou určena pro rychlý kontakt se záchrannými složkami. Čísla se automaticky nastaví dle vaší lokace.

– Rozměrově miniaturní roboti nám možná pomohou se zbavením vody nečistot. Jsou širocí asi 200 nanometrů a dle webu Nature Communications by mohli sloužit jako vodítko pro „navrhování udržitelných technologií pro odstranění chemických znečišťujících látek z vody.“

– Instagram v úterý ohlásil, že zavede automatické titulky pro videa. Tato možnost bude automaticky zapnutá pro všechny tvůrce. Cílem Mety je, aby i neslyšící nebo lidé, kteří videa sledují raději bez zvuku, mohli síť využívat naplno.

Facebook vypíná svou sociální síť pro studenty zvanou Campus. Tato sekce byla od roku 2020 dostupná pouze pro uživatele Facebooku, jejichž email byl zakončen koncovkou .edu. Úplné vypnutí služby nastane 10. března.

– To, že Google chystá své vlastní hodinky Pixel Watch, jsme se dozvěděli již v minulém roce. Podle webu Android Police bychom se měli dočkat třech barevných variant a hodinky samotné by měly disponovat až 32gigabajtovou interní pamětí. Mezi hodinkami se systémem Wear OS mají největší kapacitu Galaxy Watch 4, do nichž se vám vejde pouze 16 GB dat.

– Mobilní telefony, které využívají modem Snapdragon X65, se teprve začínají na trhu objevovat, i přesto však Qualcomm odhalil svou novou generaci modemu 5G. U té bude tentokrát asistovat i umělá inteligence, společnost totiž věří, že tím připojení zrychlí.