Když si na svém chytrém telefonu otevřete aplikaci Google, pod vyhledávacím polem na vás budou čekat články ze zpravodajských webů. Takzvaný Discover feed, v češtině feed/kanál Objevit, se přizpůsobuje vašim zájmům a zobrazuje vám takové novinky, aby pro vás byly poutavé a relevantní. VG mnoha ohledech funguje podobně jako algoritmy na sociálních sítích.

Zahraniční portál MSPowerUser nyní upozornil na fakt, že se některým uživatelům tento panel začíná objevovat také v desktopové verzi vyhledávače.

To, že se články ze zpravodajských serverů, počasí, výsledky sportovních utkání nebo vývoj na akciovém trhu budou ukazovat i na webu google.com po jeho otevření v prohlížeči na PC, potvrdil samotný Google serveru The Verge. Jeho mluvčí Lara Levin uvedla, že je funkce aktuálně předmětem testování v Indii.

Tato změna se zdá být zásadní. Google je stále tou nejnavštěvovanější internetovou stránkou na světě a při celosvětovém rozšíření by přítomnost Discover feedu mohla zasáhnout miliardy uživatelů.

Reakce komunity se už nyní rozchází. Stránka google.com je v současné době čistá, bez rušivých elementů a balastu okolo, což mnohým vyhovuje. Na druhou stranu, být v rychlosti informován o aktuálním dění ve světě nebo získat doporučení týkající se článků, které mohou být potenciálně zajímavé, není na škodu a Discover feed má proto spoustu příznivců.

Portál The Verge také připomněl někdejší experiment s pruhem plným widgetů, který Google začal některým uživatelům zobrazovat pod vyhledávacím polem. Kromě dat o počasí nebo vývoji hodnoty akcií widgety například doporučovaly zajímavé filmy, seriály či novinkové články.