Apple přinesl se svou čtrnáctou řadou iPhonů spoustu bezpečnostních vychytávek, mezi něž patří i možnost komunikace se satelitem. Garmin nyní představil gadget zvaný inReach Messenger, který umožňuje jiným zařízením to samé, co umí nové iPhony.

Díky novince od Garminu lze posílat a přijímat textové zprávy pomocí satelitní sítě. Také ji můžete využít k odeslání nouzového signálu a sdílení souřadnic. Satelitní komunikátor stačí propojit s mobilním telefonem přes aplikaci Garmin Messenger, která je k dostání v obchodech Google Play a App Store. Zařízení je navíc kompatibilní i s dalšími produkty Garmin, jako jsou chytré hodinky nebo navigace.

Garmin inReach Messenger je drobná černá krabička o rozměrech 7,8 x 6,4 x 2,3 cm, jež váží 114 gramů. Disponuje malým displejem o rozlišení 160 x 68 pixelů, který slibuje i dobrou čitelnost na slunci díky technologii memory-in-pixel. Baterie vydrží až 28 dní a dobíjet ji lze pomocí USB-C. A kdyby se vám náhodou vybil telefon, můžete jej komunikátorem nabít.

Za samotné zařízení chce Garmin 7 490 Kč. Tam vaše výdaje ale nekončí, je totiž prakticky nutné zakoupit předplatné, za které měsíčně zaplatíte minimálně 15 eur (při koupi ročního tarifu). Přehlednou tabulku s jednotlivými úrovněmi a cenami si můžete prohlédnout zde.