Společnost ThreatFabric, specializující se na kybernetickou bezpečnost, nedávno vydala zprávu, ve které upozorňuje na nový zákeřný malware. Tento nový škodlivý software nese označení Anatsa a zaměřuje se především na bankovní aplikace fungující na operačním systému Android.

Podle oficiální zprávy ThreatFabric je tento malware pod pečlivým dohledem od března tohoto roku. Dokument uvádí, že nejnovější útoky tohoto trojanu byly zaměřeny na uživatele ze Spojených států amerických, Velké Británie, Německa, Rakouska a Švýcarska.

Dle zpráv kybernetické společnosti má malware za cíl ukrást přihlašovací údaje uživatelů. Útočníci tak získají nepovolený přístup k mobilním bankovnickým aplikacím, čímž jsou schopni odcizit jak citlivé údaje, tak finanční prostředky.

ThreatFabric dále zdůrazňuje, že tento malware se často maskuje jako bezpečná aplikace pro čtení PDF souborů na Google Play. Stažením této aplikace do svého mobilního zařízení uživatelé nevědomky umožňují vstup viru, který se následně zaměří na bankovní aplikace.

Podle informací uvedených na portálu Techradar, Google již zareagoval a škodlivé aplikace ze svého obchodu odstranil.