Logitech představil dvě nové mechanické klávesnice s označením G413 SE a G413 TKL. Obě jsou to klávesnice herní, liší se ale počtem kláves a cenou. Model Logitech G413 SE s numerickou klávesnicí stojí 79,99 dolarů (2 129 Kč včetně DPH), zatímco varianta bez numpadu Logitech G413 TKL vyjde zájemce na 69,99 dolarů (1 860 Kč vč. DPH). V obchodech by se měly objevit během února.

Ačkoliv se jedná o klávesnice herní, designéři zvolili jednoduchý, elegantní styl. Tělo klávesnice je tvořeno z kartáčované sliny hliníku a hořčíku a zdobeno je stříbrným logem G. Klávesy jsou vyrobeny z odolného plastu (PBT) a podsvíceny jsou pouze bílým světlem. Pokud vám přijde design klávesnice až příliš strohý, tak vás jistě potěší, že klávesy je možné vyměnit.

Na rozdíl od většiny mechanických klávesnic tohoto výrobce nevyužívají jeho vlastní spínače Romer-G, nýbrž Longhua od Kaihua Electronics s hmatovou odezvou. Ideální pro hráče, kteří vyžadují bezprostřední zpětnou vazbu, píše se v tiskové zprávě. Zmínku si zaslouží také funkce anti-ghosting a six-key rollover (tzn. najednou je možné stisknout až šest kláves).

Logitech G413 SE a G413 TKL se profilují jako mechanické klávesnice pro hráče, kteří si nepotrpí na okázalost anebo prostě chtějí ušetřit. Na trhu jsou sice i levnější kousky, ale zpravidla jde o klávesnice od méně známých výrobců.