Powerbanky nepatří k bůhvíjak drahému příslušenství, takže se i může vyplatit pořídit si jich více – každou pro jiný scénář. Když zrovna nepotřebujete řešit hmotnost a rozměry, může se hodit větší powerbanka s kapacitou kolem 20 000 mAh. Xiaomi se teď ale pochlubilo produktem, který upřednostňuje mimořádně lehkou a tenkou konstrukci.

Na čínský trh se dostala powerbanka Xiaomi Ultra-Thin Power Bank, nabízející kapacitu pouhých 5 000 mAh. Ačkoliv to u některých telefonů s nadstandardně velkou baterií nemusí stačit ani na jedno kompletní nabití, hlavním lákadlem je 10mm tloušťka a také hmotnost, která ani nepřesahuje 100gramovou hranici (činí konkrétně 93 gramů).

Powerbanka je pěkná i po designové stránce. Na první pohled může působit jako kus lesklého kovu, což je důsledkem speciální povrchové úpravy. Co se pak týče rychlosti nabíjení, prostřednictvím jediného USB-C výstupu dovede dobíjet maximálně 20W výkonem. Sama se pak je schopna nabíjet 18W výkonem.

Xiaomi Ultra-Thin Power Bank 5,000mAh se prodává s cenou 129 jüanů, což je v přepočtu necelých 500 Kč včetně DPH. Zda se powerbanka dostane i na český trh, momentálně není jasné.