Xiaomi ohlásilo „průlom“ na poli technologií baterií, na rozdíl od podobných ohlášení ale čísla, která společnost slibuje, zní realisticky.

Podle strojového překladu textu má jít o 10% zvýšení kapacity baterií díky vylepšení jak samotné baterie, tak snížení velikosti kontrolních obvodů.

To ale rozhodně neznamená, že jim zařízení ubírá na schopnostech. Ba naopak, uvnitř najdeme systém pro bezpečné nabíjení přes noc, správu baterie i další analytické funkce.

Další technologie baterií, jako třeba ty grafínové, už se ve spotřebitelských produktech objevovat začínají, stále jsou ale daleko od svého plného potenciálu.

Xiaomi už tento rok na některých telefonech představilo 120W nabíjení, o inovace v tomto směru tak ve společnosti rozhodně není nouze. USB-C navíc podporuje nabíjení až do 240 W.

Každých pár měsíců slyšíme o revoluční technologii, která baterie posune o míle dál, málokdy se ale tato inovace přímo promítne do reality. 10% vylepšení tak sice není velké, alespoň bychom se ho ale realisticky mohli dočkat.