Xiaomi rozšířilo své portfolio chytrých venkovních kamer o další přírůstek. Novinka zvaná Outdoor Camera CW700S je ale od svých sourozenců v některých ohledech odlišná. Zásadní změnou oproti známějším a dříve vydaným modelům je přítomnost ne pouze jedné čočky, nýbrž hned dvou.

Xiaomi Outdoor Camera CW700S disponuje dvojící 4Mpx snímačů – teleobjektiv a standardní širokoúhlý – se clonou f/1,6, které dokážou nahrávat video v rozlišení 2,5K (konkrétně 2560x1440 pixelů). Za další klíčové vlastnosti lze považovat 9násobné hybridní přiblížení nebo infračervené noční vidění. Díky schopnosti otáčet se až o 355° horizontálně či 110° vertikálně může kamera při dobrém umístění zajistit solidní dohled nad pozemkem uživatele.

Jak už bývá dobrým zvykem, pro obousměrnou komunikaci je kamera vybavena reproduktory a mikrofonem. V důsledku toho lze také využívat výstražný alarm. Kamera navíc dovede rozpoznat osoby nebo vozidla pomocí umělé inteligence. A jelikož se jedná o zařízení určené k venkovnímu provozu, nikoho asi nepřekvapí stupeň krytí IP66, zajišťující dostatečnou odolnost vůči vodě a prachu.

Xiaomi Outdoor Camera CW700S dostala v Číně cenu 399 jüanů, což v přepočtu činí asi 1 500 Kč vč. DPH. Zda se ale kamera dostane také do Evropy nebo specificky na náš trh, v současné době není jasné.