Společnost Cash App, která se pyšní čtyřmi miliony aktivních uživatelů měsíčně, nedávno oznámila své partnerství s Google Play. Spolupráce tak umožní uživatelům Androidu platit za aplikace a služby přímo z jejich Cash App zůstatků nebo prostřednictvím propojené debetní karty. Díky této nové integraci mohou uživatelé snadno využívat své finanční prostředky na nákupy v rámci ekosystému Google, což zahrnuje širokou škálu produktů od aplikací po herní obsah.

Tento krok přichází v čase, kdy Google čelí legislativním změnám v Evropě, kde je nově vyžadováno, aby digitální tržiště jako Google Play povolila alternativní platební metody. Požadavky jsou totiž součástí legislativy DMA (Digital Markets Act), která se snaží otevřít trh a zvýšit konkurenceschopnost. Již nyní Google Play umožňuje v Evropě používání platebních systémů třetích stran, jako je PayPal.

Pro nové uživatele Cash App je proces integrace jednoduchý. Stačí si stáhnout aplikaci, zřídit účet a při nákupu na Google Play vybrat Cash App jako preferovaný způsob platby.