V poslední době získaly chytré telefony vybavené čipem Snapdragon 8 Gen 3 od americké společnosti Qualcomm značnou pozornost díky své integraci do vlajkových modelů. Zařízení se vyznačují vysokým výkonem a inovačními technologiemi. Nyní se však pozornost obrací k nadcházející verzi tohoto procesoru, Snapdragon 8 Gen 4.

Don McGuire, vrchní marketingový ředitel společnosti Qualcomm, představil exkluzivní informace ve videu pro MWC 2024 určeném komunitě Snapdragon Insiders. Zdůraznil význam přijetí a využití umělé inteligence v budoucím vývoji a ohlásil plány na představení Snapdragonu 8 Gen 4 na nadcházejícím Snapdragon Summitu v říjnu letošního roku. Na video se můžete podívat níže.

Nový čip bude obsahovat jádra Oryon CPU, což znamená výrazné zlepšení ve výkonu a efektivitě. Snapdragon 8 Gen 4 má být také vybaven nejnovějším modemem Snapdragon X80 5G RF, což rozšíří podporu pro 5G sítě a umožní komunikaci prostřednictvím satelitů.

Díky výrobě 3nm technologií a jádrům Oryon CPU by měl nový čip dosahovat vysokých frekvencí, konkrétně až 4.0 GHz. S nadcházející grafickou jednotkou Adreno 830, která by mohla výkonnostně konkurovat čipu M2 společnosti Apple, se Snapdragon 8 Gen 4 stává jedním z nejočekávanějších čipů letošního roku.