Téma domácího cvičení není zcela tabu nikdy a už vůbec ne v době celosvětové pandemie. Proto Withings vyrábí chytré váhy, které do domácností přinášejí některé funkce profesionálních zařízení.

První chytrou váhu vyrobila společnost už v roce 2009. Zařízení tehdy dokázalo nejen změřit váhu, ale s pomocí bioelektrické analýzy, která do člověka ve zkratce pouští menší napětí a zjišťuje odpor, byla schopna sdělit i poměr tuku, svalstva a vody.

Váha už tehdy uměla i změřit tep a s aplikací ukládat data na cloud, aby bylo jednoduché sledovat vývoj v měřených údajích.

Současné váhy společnosti dokázaly sice měřit zmíněné poměry, ke kterým časem přibyl viscerální tuk a kosti, teprve ta nová ale tyto údaje dokáže rozdělit do částí těla, přesněji mezi ruce, nohy a trup.

Pokud nejste fanouškem ukládání na cloud, všechna data uvidíte i na 3,2" barevné LCD obrazovce váhy, data si ale budete muset sami zapamatovat.

Váha by se měla začít prodávat v druhé polovině roku, zatím ji ale chybí povolení od americké agentury FDA, cena je tak stále nejasná. Pohybovat by se ale měla nad třemi tisíci korun, tedy asi 130 euro.