Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Už se nemusíte omezovat na cestách. Grafické karty NVIDIA GeForce RTX řady 40 pro notebooky pohánějí ty nejvýkonnější notebooky pro hráče i tvůrce. Jsou vyrobeny s ultraefektivní architekturou NVIDIA Ada Lovelace a přináší obrovský skok ve výkonu díky DLSS 3 poháněnému umělou inteligencí a umožňují realistické virtuální světy s plným ray tracingem.

DLSS je revoluční milník v grafice akcelerované umělou inteligencí, která ohromně zvyšuje výkon. K vytváření většího množství vysoce kvalitních snímků využívá DLSS 3 běžící na grafických kartách GeForce RTX řady 40 pro notebooky umělou inteligenci, nová jádra Tensor 4. generace a akcelerátor optického toku.

Jádra Tensor 4. generace přinášejí až čtyřnásobný výkon díky DLSS 3 oproti renderování hrubým výkonem. Ray tracing zase simuluje chování světla ve skutečném světě. Díky výkonu notebooků s grafickými kartami RTX řady 40 a jader RT 3. generace si můžete užívat neuvěřitelně detailní virtuální světy jako nikdy předtím.

Sada technologií Max-Q navíc optimalizuje výkon systému, napájení, výdrž baterie a hlučnost pro maximální efektivitu. Výsledkem je, že si zahrajete nejnovější hry ve skvělé kvalitě a přitom plynule.

I přes značný výkon jsou notebooky vybavené grafickými kartami NVIDIA GeForce RTX řady 40 lehké a bez problémů si je můžete vzít kamkoliv, kde můžete hrát nejnovější hry bez omezení, případně tvořit obsah. Zmíněné technologie jsme testovali na notebooku ASUS ROG Zephyrus G14. Video zde.

Vybrat si můžete například na CZC.cz, kde mají v nabídce notebooky s kartami řady GeForce RTX 40 od různých společností a s procesory Intel Core i AMD Ryzen.