Moderních smartphonů je na trhu přehršel. Od levných málo známých značek přes prémiová zařízení gigantů jako je Apple či Samsung. Nokia na tento trh přináší něco jiného, moderní levné smartphony, které se ale drží jednoduchosti z konce minulého století (a začátku toho současného).

Skvělým příkladem je i Nokia 5710. I když v moderně vypadajícím rámečku a s plně barevným displejem, telefon si stále zachovává fyzickou klávesnici i zjednodušený operační systém. Zkrátka všechno, co pro volání a SMS potřebujete. A samozřejmě nechybí ani legendární had pro krácení čekání.

Nokia 5710 ale v něčem vystupuje i z řady modernizovaných kousků od Nokie; když zezadu odsunete krytku, najdete v mobilu true wireless sluchátka. Pokud je ale zrovna nebudete chtít používat, je tu i běžný 3,5mm jack, který dnešní telefony tak rády vypouští.

Poslouchat budete moct stažené mp3 písničky nebo FM rádio. Ano, čtete dobře, nenajdeme zde žádnou ze současných moderních hudebních streamovacích služeb. Hudbu můžete na jedno nabití poslouchat čtyři hodiny.

Pokud jste za 3,5mm jack, fyzickou klávesnici, bezdrátová sluchátka a odnímatelnou baterii ochotni vyměnit velkou část funkcí smartphonů, připravte si v zhruba 2 200 korun (74,99 liber).