Nokia ve Spojených státech představila telefon G310 5G, který míří na trh dostupných telefonů podporujících technologii 5G. Designově mobil ničím nevybočuje, nenabídne ani jakkoliv překvapivé specifikace. Za svou cenovku si ale nepochybně najde zákazníky, v USA totiž začíná na 186 dolarech, což je v přepočtu asi 4 100 korun.

Co do specifikací nabídne telefon v základní variantě 4 GB RAM, 128 GB úložiště 5 000mAh baterii a 20W nabíjení. Neurazí ani hlavní kamera s rozlišením 50 Mpx doplněna 2Mpx makro kamerou a senzorem hloubky. Přední kamera pak nabídne rozlišení 8 Mpx. Telefon je navíc vybaven technologií Nokia OZO, která slibuje lepší zachycení zvuku na videích i vyšší rozlišení při přehrávání jakéhokoliv audia.

V telefonu najdete operační systém Android 13. Je také designován podle standardu Nokia QuickFix, který umožňuje uživatelům v případě potřeby bez větších obtíží vyměnit třeba displej, baterii nebo port pro nabíjení. Nakloněnost uživatelským opravám mnohé jistě potěší, zvlášť pak v době, kdy se opravovaní chytrých telefonů stává stále složitějším.

Kdy a zda se telefonu dočkáme i v Evropě není jasné.