Japonský magazín Nikkei přišel se zprávou oznamující značné navýšení v produkci Nintenda Switch pro letošní fiskální rok, který končí 31. března/marca 2022. Dle zprávy totiž japonská společnost kontaktovala své výrobní partnery s prosbou navýšit produkci Switche na 30 milionů kusů.

Pokud k tomu opravdu dojde, jednalo by se o dosud největší produkční úroveň této příruční konzole. Přeci jen 3O milionů je opravdu velké číslo, když vezmeme v potaz, že v prvních devíti měsících minulého fiskálního roku se prodalo 24 milionů kusů konzole Nintendo Switch.

Přečtěte si také: Nintendo Switch Lite se bude prodávat v nové barvě

Magazín dále poznamenal, že toto navýšení produkce hodně závisí na vývoji situace okolo globálního nedostatku polovodičů. Ten totiž zasáhl celý elektronický průmysl a potýkáme se tak s nedostatkem všemožných elektronických spotřebičů, mezi ně patří například grafické karty či konzole nové generace.

„Společnost [Nintendo] oslovila řadu výrobců dílů o zvýšení výroby,“ dočteme se ve zprávě od magazínu Nikkei. „Několik úředníků nám přiznalo, že uvažuje o rozšíření výroby. Očekává se také, že společnost přidá model vyšší třídy s vyšší kvalitou obrazu a bude to první doplňkový model Switch od Nintendo Switch Lite, který byl vydán v září 2019 a udělal tak konzoli přenosnější.“ 

Zajímavé je, že Nintedno se rozhodlo tuto zprávu nijak nekomentovat a pouze se zmínilo o tom, že k navýšení produkce či k novému modelu, nemají v tuhle chvíli co říct. Ovšem i přesto, že Nintendo se nechce k vylepšené verzi Switche nijak vyjadřovat či jeho vznik vůbec potvrdit, dosud odhalené informace nás stále víc utvrzují v tom, že něco jako Nintendo Switch Pro opravdu vzniká.

V nejnovější zprávě, se kterou přišel magazín Bloomberg, se například dozvídáme, že nový model Nintenda Switch přijde se sedmipalcových OLED displejem od Samsungu v rozlišení 720p. A mimo to by měla konzole dle všeho také podporovat technologii DLSS od Nvidie.

Přečtěte si také: Apex Legends: Kompromisy na Nintendu Switch

Když se ohlédneme pár týdnů zpátky, možná si vzpomenete na informaci, se kterou přišel prezident Nintenda Shuntaro Furukawa, který oznámil, že společnost byla schopná zajistit dostatečný počet polovodičů pro okamžité zahájení produkce konzole Nintendo Switch a jejího mladšího brášky Nintenda Switch Lite.

Dostatek konzole stále není zajištěn. Prezident Furukawa prozradil magazínu Nikkei, že stále může docházek k nedostatku konzolí kvůli velké poptávce.

„Dokázali jsme zajistit potřebné materiály pro okamžitou výrobu polovodičů pro Switch,“ řekl Furukawa. V Japonsku a dalších zemích je však poptávka od začátku roku velmi silná a je možné, že v budoucnu dojde k nedostatku u některých maloobchodníků.“