V konverzaci na festivalu South by Southwest Mark Zuckerberg, šéf Mety, řekl, že se v blízké budoucnosti objeví NFT ve službě Instagram. I přesto, že neposkytl mnoho informací, víme, že tato budoucnost Instagram čeká po vyřešení některých technických problémů.

„Pracujeme na brzkém zavedení NFT do Instagramu,” řekl Zuckerberg při rozhovoru s podnikatelem Daymondem Johnem. „Dnes nejsem schopen oznámit, co přesně to bude, ale v několika následujících měsících bude možné přivést některé z vašich NFT,” pokračuje.

Šéf Instagramu Mosseri již v prosinci potvrdil, že společnost zkoumala NFT za účelem rozšíření této technologie mezi více lidí. „Myslím si, že je to zajímavé místo, kde můžeme hrát a snad i pomoci tvůrcům,” tvrdil ve svém příběhu na Instagramu.

Zájem společnosti o NFT rozhodně dává smysl i kvůli její vizi Metaverza, jehož součástí je i prodej digitálních přemetů. „Doufáme, že oblečení, jež má váš avatar v Metaverzu na sobě, bude možné razit jako NFT a budete jej moci přenášet mezi různými místy,” vysvětluje Zuckerberg.