V souvislosti se staršími generacemi grafických karet se obvykle nedozvídáme žádné podstatné novinky, vyjma těch o problémech nebo tajemných nevydaných modelech. Jedním z nich je i Nvidia GeForce RTX 3090 SUPER, čili vlajková loď předešlé generace, ale s jiným označením, které měl zelený tým využít, než se nakonec rozhodl pro přízvisko Ti.

Nvidia přitom nemusela být od vydání SUPER modelu daleko, jelikož funkční kusy ve Founders edici patrně leží několika šťastlivcům doma. O zveřejněné fotografii této karty jsme vás ostatně informovali už před rokem. Nicméně, díky nedávnému nálezu leakera vystupujícím pod pseudonymem KittyYYuko máme k dispozici nový a podstatně lepší snímek.

Nvidia GeForce RTX 3090 SUPER je na fotografii zachycena v balení. Nový obrázek navíc ve srovnání s tím předešlým výrazně lépe demonstruje samotné designové provedení. Všimněte si, že oproti RTX 3090 Ti FE, jak ji známe dnes, měla být tato karta celá zbarvená do matně černé. Jakékoliv stříbrné prvky na ní tedy k nalezení minimálně z přední strany nebyly.

Zatímco Nvidia vydala grafickou kartu RTX 3090 už v září roku 2020, na Ti model si museli nadšenci počkat až do konce března roku 2022. Vydána měla být už v lednu, ale nakonec se výroba zpozdila – a pravděpodobně v tomto období došlo ke změně názvu z RTX 3090 SUPER na RTX 3090 Ti.

Jak jsme již dříve psali, výkonnostně se od sebe oba modely lišit neměly. Snímek z programu GPU-Z totiž prozradil, že mají totožné specifikace.