Představte si, že pouhou silou myšlenky můžete ovládat počítač, surfovat na internetu nebo dokonce hrát videohry. To už není sci-fi, ale realita díky převratnému čipu od Neuralinku, který dává novou naději paralyzovaným pacientům.

První pacient sice narazil na menší komplikaci, kdy se některá vlákna čipu začala oddělovat od mozku, ale Neuralink se nevzdal. U druhého pacienta, Alexe, už vše běží jako po másle. Díky vylepšenému postupu při operaci se vlákna drží pevně a Alex si užívá nové možnosti, které mu čip přináší.

Týdny po operaci už navrhl vlastní držák pro nabíječku Neuralink pomocí CAD softwaru a nechal si ho vytisknout na 3D tiskárně!

Neuralink ale nelení a pracuje na dalších vylepšeních. Brzy by čipy měly umět dekódovat ještě více kliknutí a pohybů, takže ovládání myši nebo herního ovladače bude ještě přirozenější. Neuralink vyvíjí algoritmy, které by mohly rozpoznat, co chce uživatel napsat rukou. To by znamenalo bleskové psaní a snazší komunikaci pro lidi s omezenou schopností mluvit.