Technologický gigant Nvidia představil svůj nový AI model pojmenovaný Neuralangelo, který je schopný generovat trojrozměrné kopie objektů z dvojrozměrných videí. Jak Neuralangelo funguje? Vybere si řadu záběrů, které ukazují daný objekt z různých úhlů v 2D videu, aby získal kompletní data o parametrech, jako je jeho hloubka, rozměry a tvar. Následně vytvoří základní 3D model objektu, který posléze upraví tak, aby co nejvíce připomínal detaily skutečného objektu.

Nvidia prohlašuje, že schopnost Neuralangela reprodukovat složité textury, jako je drsnost střešních tašek nebo hladkost mramoru, významně překonává dosud používané metody. Dokáže údajně generovat tak kvalitní virtuální objekty z videí pořízených smartphony, že by mohly poskytnout tvůrcům jednoduchou cestu k vytváření 3D rekonstrukcí pro jejich projekty.

Ming-Yu Liu, jeden z tvůrců projektu Neuralangelo, vysvětlil, že tento nový nástroj by mohl umožnit vývojářům importovat detailně zpracované objekty do virtuálních scén, což by mohlo být například velmi užitečné v herním průmyslu. Nezapomeňte se tak podívat na video týkající se projektu Neuralangelo níže.

Neuralangelo