Oppo a její sesterská společnost OnePlus ohlásily spolupráci s čínským výrobcem displejů BOE. Na tiskové konferenci, která se bude konat už v úterý 24. října, se očekává odhalení inovací, jež budou souviset s nadcházejícími zařízeními. Mezi klíčovými body prezentace by mohlo být také představení obrazovky, kterou bude disponovat očekávaná vlajková loď OnePlus 12. S některými detaily už předběžně přišel známý leaker.

Slavný insider Digital Chat Station v příspěvku na mikroblogovací platformě Weibo uvedl, že OnePlus 12 dostane displej vyrobený právě společností BOE, jenž se pochlubí až 3 000nitovou maximální svítivostí. Pravděpodobně tak bude vůbec nejjasnější na trhu, neboť displej Xiaomi 14, který je této hodnotě asi nejblíž, údajně pracuje s jasem 2 800 nitů (více informací zde). Leaker také zmiňuje rozlišení 2K.

Trend s vysokým jasem se má ale promítnout také do dalších smartphonů od OnePlus. DCS konkrétně hovořil o „následujících“ modelech, jež dostanou displej s rozlišením 1,5K a svítivostí přesahující onu 3 000nitovou hranici. Navyšování jasu se zkrátka stává podobným trendem jako neustálé pokroky v oblasti rychlosti nabíjení.

OnePlus 12 má dále dostat výkonný procesor Snapdragon 8 Gen 3 v doprovodu až 24GB operační paměti rychlého standardu LPDDR5X, 5 400mAh baterii s podporou 100W dobíjení kabelem, bezdrátové nabíjení o výkonu 50 W, 64Mpx periskopický teleobjektiv a 50Mpx širokoúhlý snímač. Očekává se, že vlajkám od jiných firem bude schopen konkurovat lépe než OnePlus 11.