Podle informací zveřejněných na portálu The SP Android byly ve webové aplikaci Google nalezeny soubory naznačující příchod Pixel 9. Jedním z nich je animační soubor, který by mohl být použit v nadcházejícím modelu. Ačkoli animace neodhaluje mnoho, je důležité zmínit, že nebyly nalezeny žádné odkazy na asistenta Pixie, který byl odhalen před několika měsíci.

O Pixie, který by mohl být novým AI asistentem exkluzivním pro zařízení Pixel, se Google zatím nevyjádřil podrobně. Podle předchozích zpráv by tento asistent neměl nahradit Google Assistant, ale spíše posílit jeho funkčnost, zejména v offline režimu.

Nový asistent, poháněný technologií Gemini, by měl být méně výkonný než Google Assistant, ale očekává se, že nabídne integrované informace z propojených aplikací. Přestože se očekává jeho uvedení s Pixel 9, existuje možnost, že bude k dispozici i na dalších produktech Google.

Pokud jde o sérii Pixel 9, předpokládá se, že se jedná o trio zařízení, včetně Pixelu 9, Pixelu 9 Pro a Pixelu 9 Pro XL, která by měla být představena později v tomto roce. Očekává se, že nová zařízení budou vybavena další generací procesoru Tensor a budou nabízet vylepšené fotoaparáty.

Telefony by měly být dodávány s předinstalovaným Androidem 15 a nabídnout unikátní softwarové funkce odlišující je od konkurence. Přesto zůstává mnoho neznámých a pravděpodobně se nová zařízení objeví až v říjnu letošního roku.