Zachary Kirkhorn, finanční ředitel automobilové společnosti Tesla, ukončil náhle své působení na této pozici, což vyvolalo ve světě spekulace o možných vnitřních neshodách v rámci firmy. Společnost Tesla ve svém krátkém prohlášení skrze americkou Komisi pro cenné papíry a burzy (SEC) sdělila, že Zachary Kirkhorn opustil pozici CFO a jeho místo zaujme Vaibhav Taneja, dosavadní hlavní účetní firmy. Kirkhorn zůstane s Teslou spojen do konce roku 2023 kvůli hladkému přechodu.

I když Tesla vyjádřila Kirkhornovi vděk za jeho práci, v prohlášení chybělo zdůraznění absence jakýchkoli neshod. To vyvolalo ve světě nové spekulace. Kirkhorn předpověděl stabilní hrubou marži automobilového segmentu Tesly na úrovni 20 %. Po několika sníženích cen však marže klesla na 18,1 % ve 2. čtvrtletí letošního roku.

Kirkhornův odchod také přináší otázky ohledně aktuálních vyšetřování týkajících se FSD (plně samořídícího systému), ve kterých se společnost Tesla ocitá. Několik regulačních institucí, včetně Oddělení registru motorových vozidel (DMV) v Kalifornii a Ministerstva spravedlnosti, nyní vyšetřuje firmu.