Předplatitelé platformy Discord si nově mohou změnit profilový obrázek jednotlivě na všech serverech, dosud šlo jednotlivě měnit pouze přezdívky.

Jak bylo zmíněno, funkce bude dostupná pouze v rámci předplatného, běžní uživatelé ji tak využít nemohou.

Specifické profilové obrázky pro servery jsou navíc zamčeny za dražším předplatným Discord Nitro za 280 korun měsíčně, Nitro Classic za 140 korun touto možností nedisponuje.

Právě uzavření za platební bránu je v reakci na novinku asi největší kritikou, není se ale moc čemu divit. Vytvoření serveru stejně jako běžné používání je zdarma a Nitro zatím není dostatečně atraktivní, aby firmě zajistilo zisky.

Ty zatím naštěstí nepotřebuje, díky penězům od investorů stále funguje a během protiepidemických opatření jeho základna výrazně vzrostla. I proto jeho evaluace stále stoupá.

Pro nové profilové obrázky platí stejná pravidla jako u těch běžných. PNG, JPG nebo GIF soubory do 8 MB velikosti.

Vztahují se na ně pochopitelně i veškeré podmínky užití platformy, a tak stejně jako u hlavního profilového obrázku může být nevhodný obsah důvodem pro zablokování účtu.

Tyto avatary nebudou moci měnit či nastavovat moderátoři serverů jako tomu je u přezdívek.

AKTUALIZACE

A u toho Discord neskončil, nově půjde také nastavit ikonu role, kterou uvidíte za přezdívkou uživatele u každé zprávy. Tato funkce bude skryta za druhou úrovní vylepšení serverů.

K tomu bude nově stačit jen 7 boostů, u třetího levelu se počet potřebných boostů snižuje na 14.

Novinky neminuly ani relativně nové Stage kanály, které teď budou mít funkci plánování eventů.

Některé novinky jsou už docela dlouhou dobu dostupné partnerským serverům, teď je ale dostanou všichni. Pokud si zaplatí, samozřejmě.