Osmá generace Google Pixel dorazila několik měsíců nazpět, a přesto se již objevují první zvěsti o Pixelu 9. S předpokládaným uvedením na trh v říjnu 2024 se může objevit několik zajímavých změn. Podle několika zdrojů by měla nová série Pixel 9 přinést vylepšení designu, lepší procesor a možná dokonce nižší cenu.

Série Pixel se tradičně objevuje na podzim a všechny náznaky ukazují, že rok 2024 nebude výjimkou. Google může představit tři modely: Pixel 9, Pixel 9 Pro a menší variantu Pro, která by měla oslovit ty, kdo preferují menší displeje, ale nechtějí se vzdát vysokých specifikací.

Zveřejněné obrázky naznačují, že Pixel 9 Pro by mohl nabídnout zcela nový vzhled s rovnějšími okraji, podobně jako Galaxy S24 Ultra, a možná i kompaktnější design zadního fotoaparátu. Základní model by tak mohl mít trojitou kamerovou sestavu, což je poprvé pro základní model. Co se týče hardwaru, můžeme očekávat Tensor G4 procesor, který pravděpodobně zůstane na podobné úrovni jako jeho předchůdce, Tensor G3.

Obrazovka Pixel 9 by měla mít úhlopříčku 6,17 palce, zatímco Pro varianta by mohla mít displej kolem 6,5 palce. Toto jsou však pouze předpoklady založené na únicích a mohou se lišit. Mezi spekulované vlastnosti patří satelitní SOS funkčnost a adaptivní dotyk pro lepší vstup při mokrých prstech. Také se očekává, že velikosti displejů budou větší než u předchozích modelů.

Vzhledem k cenám předchozích modelů lze předpokládat, že Pixel 9 bude cenově dostupnější než konkurenční vlajkové lodě.