Twitter nyní plně leží v rukou Elona Muska, který hned po přebrání otěží začal činit radikální rozhodnutí. Dal výpověď části vedení, mezi vyhozenými zaměstnanci byl dokonce i generální ředitel Parag Agrawal. Nyní ale vymyslel další věc, která by mohla sociální platformu vážně ohrozit

Musk chce provést reformu předplatného Twitter Blue, které je dostupné jen v malém počtu zemí, mezi nimiž Česko a Slovenskou nejsou. Představuje si, že jej zdraží na 19,99 dolaru (v přepočtu 500 Kč) a při jeho zaplacení zároveň uživatelé obdrží modrý odznáček ověření.  

Současní ověření uživatelé by podle tohoto plánu měli 90 dní na předplacení služby, jinak by jim jejich odznak zmizel. Zaměstnanci Twitteru mají do 7. listopadu čas, aby fungování tohoto systému umožnili. Pokud se nepřizpůsobí, mají vyhazov. 

Samotní uživatelé mají z této zprávy všelijaké pocity. Někteří se domnívají, že pak bude ověření zbytečné a bude se jím moci chlubit kde kdo. Další ale tvrdí, že bude nový systém naopak prospěšný, protože jim přijde, že by měla na modrý odznak dosáhnout jakákoliv reálná osoba, ne pouze známé osobnosti.