Vypadá to, že kontroverzí kolem Twitteru ubývat nebude. Jakmile se svět přestane soustředit na jednu kauzu okolo sociální sítě vlastněné Elonem Muskem, objeví se jiná. Nyní vyplavalo na povrch, že Twitter neplatí nájemné.

Po akvizici ve více než bilionové hodnotě to jde s Twitterem z kopce, ale nad nejnovějším zjištěním amerického deníku New York Times skutečně zůstává rozum stát. Podle informací uvedených ve zprávěTwitter neměl po dobu několika týdnů zaplatit nájemné za své globální kanceláře ani sídlo v San Franciscu.

Musk se má údajně snažit o sjednání lepších nájemních smluv, ale fakt, že nájemné momentálně neplatí, se realitním firmám pochopitelně vůbec nelíbí. Twitter tak od nich prý obdržel už vícero stížností.

Poslední dobou je zřejmé, že se Musk snaží ušetřit/vydělat všude, kde je to jenom možné. A není vlastně divu. Sám Musk uvedl, že v posledních dnech společnost trpěla masivním poklesem příjmů.

Finanční potíže má částečně vyřešit reforma předplatného Twitter Blue (v Česku zatím není dostupné). Uživatelé webové verze si za něj budou muset zaplatit osm dolarů měsíčně, zatímco lidé, kteří si jej chtějí pořídit skrze zařízení se systémem iOS, služba vyjde na jedenáct dolarů měsíčně. Třídolarový rozdíl představuje reakci na 30% podíl společnosti Apple ze všech digitálních prodejů uskutečněných uvnitř aplikací. K tomuto systému měl Musk v minulosti výtky.