Elon Musk je nyní v čele Twitteru a navzdory tomu, že jeho nově vlastněná společnost prodělává, chce údajně více zainvestovat do tvůrců obsahu. Konkrétně by část z nich chtěl přebrat sociální síti YouTube, a to jednoduše tak, že jim nabídne více peněz.

Musk je prý ochoten zaplatit YouTuberům o 10 % více jen proto, aby je přilákal na Twitter, kde by se v důsledku toho mohla zvýšit popularita videoobsahu. V současné době je možné na Twitter umístit video, které je dlouhé maximálně 140 sekund, což mu do karet rozhodně nehraje. Proto se chystá tento limit trochu zvednout.

Nejbohatší muž na planetě měl svým zaměstnancům říct, že je důležité, aby Twitter začal utrácet peníze za účelem přilákání tvůrců na platformu. „Pokud mohou [tvůrci] zveřejňovat videa na Twitteru a vydělávat tolik jako na YouTube, pak budou přirozeně zveřejňovat videa i na Twitteru,“ prohlásil Musk.

Protentokrát se jedná o nápad, který veřejnost pravděpodobně nepobouří. Na rozdíl od zpoplatnění modrého odznaku ověření nebo prohlášení, že se na Twitteru bude dít spousta hloupostí, nejde o kontroverzní krok. Jen čas ale ukáže, zda si Twitter skutečně pomůže něčím typu „Hej, zvážili byste umístění videí na Twitter? Zaplatíme vám o 10 % více než YouTube“ (takto Musk prezentoval svou ideu podřízeným).