V poslední době jsme byli svědky řady úniků, jejichž hlavní tématikou byly mobilní grafické karty Nvidia GeForce RTX 40. Hlavními zdroji byly spekulace či testy, ale fotografie samotných notebooků vybavených nějakým grafickým čipem této řady zatím k vidění nebyly. To se ale možná mění.

Uživatel _rogame již dávno na Twitteru sdílel informace o novém notebooku, který připravuje společnost ASUS. Nejde však o zcela nové zařízení, nýbrž o vylepšenou verzi stávajícího ASUS ROG Zephyrus M16. Známý leaker harukaze5719 nyní na původní příspěvek reagoval fotografií, jež má právě onen notebook zachycovat.

Vzhledem k tomu, že snímek unikl právě v době, kdy se spekuluje o mobilních grafikách RTX 40 a samotných zařízeních, které je budou využívat, není vůbec překvapivé, že se diskutuje o tom, zda nebude nový model Zephyru M16 disponovat právě GPU z této řady. A kdyby to byla ve finále pravda, nebylo by to nikterak zvláštní.

Stejně tak, jako s jistotou nedokážeme mluvit o grafickém čipu tohoto notebooku, nelze ani uhádnout, jakým konkrétním procesorem bude vybaven. Je ale více než pravděpodobné, že půjde o nějaký kousek 13. generace z dílny Intelu, a to z důvodu, že žádný model současné řady nemá pod svou kapotou procesor od konkurenčního AMD.

Pokud bychom porovnali notebook zachycený v uniklé fotografii se současným Zephyrem M16, nevšimli bychom si žádné větší změny. Tedy pokud nepočítáme mírně odlišný design kamerového modulu, který se nachází nad displejem. Viz srovnání níže.