Služba Mozilla Monitor, která uživatelům dříve umožňovala sledovat, zda se jejich e-mailová adresa objevila v nějakém úniku dat, nyní rozšiřuje své možnosti o novou placenou funkci: Monitor Plus. Tato služba slibuje automatické odstranění vašich osobních údajů z databází společností, které tyto informace často prodávají za účelem zisku.

Monitor Plus proaktivně vyhledává vaše osobní údaje na přibližně 190 webových stránkách zprostředkovatelů dat. Jakmile najde údaje, jako jsou vaše jméno, adresa, telefonní číslo nebo e-mail, zahájí proces jejich odstranění. Služba je nabízena za měsíční poplatek 13,99 dolaru nebo za sníženou roční sazbu 107,88 dolaru (8,99 dolaru měsíčně).

Kromě automatického odstraňování údajů nabízí Monitor Plus také pravidelné skenování, aby zajistil, že se vaše údaje na tyto stránky znovu nedostanou. Uživatelé, kteří si nevyberou placenou verzi, stále mohou využít jednorázové skenování zdarma, aby zjistili, zda a kde jsou jejich údaje vystaveny.

Služba Mozilla Monitor Plus je zatím dostupná pouze pro uživatele ve Spojených státech amerických, brzy by ale mohla rozšířit do více zemí po celém světě.