Motorola vydala dva obrázky na čínské sociální síti Weibo naznačující plány pro další mobilní telefony. Prvním je upoutávka na 200MP senzor a druhým pozdrav nedávno oznámenému čipu Snapdragon 8+ Gen 1. Především tím společnost potvrzuje drby, které na internetu kolovaly.

Design 200MP senzoru, kterému se přezdívalo kódovým označením Frontier, unikl už dříve, několik měsíců nazpět. Konečně jsme se dočkali oficiálního oznámení. Spočívá v ohromné čočce foťáku přesahující k protilehlým stranám obrázku. Může to značit velké pokrytí zadní plochy jenom fotoaparátem. 200MP senzor by měl přijít s vlajkovou lodí Motoroly.

Druhé oznámení je o přítomnosti čipu Snapdragon 8+ Gen 1 v příštím ohebném smartphonu Razr. Můžeme si všimnout jména čipu a vycházejícího světla z displeje ze zařízení připomínající ohebný telefon. Třetí iterace Razru už ale stihla uniknout na začátku května a vypadá, jak se říká, „jako přes kopírák” Galaxy Z Flip 3 od Samsungu.

Prémiový čip je zajímavým překvapením, jelikož v předchozích generacích jsme se mohli setkat s čipy od Qualcommu sedmičkové řady. Jsme zvědaví zda-li se to odrazí na finální ceně, která jenom kvůli ohebnému pantu bývá poměrně vysoká. To se dozvíme v červenci tohoto roku, kdy Motorola plánuje telefony představit naplno.