Nedávno jsme se dozvěděli další specifikace připravované vlajkové lodě společnosti Motorola, která ponese název Moto X40, nicméně mimo Čínu se s ní setkáme pod označením Edge 40 Pro. Nyní byl tento telefon testován v benchmarku Geekbench.

Smartphone Moto X40 je vybaven čipsetem Snapdragon 8 Gen 2 a testovaný model disponoval 12GB operační pamětí typu LPDDR5X. V testu single-core se mu povedlo získat 1 471 bodů, v multi-core pak 4 683. Více podrobností o telefonu nám záznam z databáze Geekbench bohužel nepotvrzuje, ale dá se pracovat i s tím, co máme k dispozici.

Výsledky můžeme porovnat například s vlajkovými telefony Xiaomi 13, které byly v Geekbench otestovány koncem listopadu. Jednotlivé modely disponovaly stejným čipsetem a totožnou kapacitou operační paměti, přesto se jim ale povedlo získat výrazně více bodů. Xiaomi 13 Pro získal v single-core testu o 3 % lepší skóre, ale v multi-core byl lepší až o 14 %. Výsledky standardního modelu Xiaomi 13 se o tolik nelišily, získal o 2 % a 14 % vyšší skóre než Moto X40.

Zatím ale není důvod Moto X40 shazovat. Podle dřívějších spekulací by se mělo jednat o poměrně levnou vlajku. O konkrétní ceně bohužel nepadlo ani slovo. Co se týče dalších parametrů, tušíme, že Moto X40 nabídne 6,67palcový OLED displej s rozlišením FullHD a 165Hz obnovovací frekvencí. Zadní strana pak údajně bude osazená 50Mpx hlavním fotoaparátem, který doprovodí 50Mpx ultra-širokoúhlá kamera a 12Mpx teleobjektiv. Podle nových informací bychom se měli také dočkat 5000mAh baterie s podporou 125W nabíjení.

Motorola X40 dorazí na čínský trh už 15. prosince.