Motorola v Číně vydala nový smartphone, který láká především na nízkou cenovku. Stejně tak je ale důležité, že ve své kategorii má nadstandardně plynulý displej, pracující s maximální obnovovací frekvencí 120 Hz. U levnějších mobilů obvykle opěvujeme 90 Hz.

Obrazovka Motoroly Moto G34 je 6,5 palce velká a spoléhá na panelovou technologii IPS s rozlišením HD+. Mnohé by mohlo potěšit „průstřelové“ umístění 16Mpx selfie kamery, které působí elegantněji než „kapkovitý“ výřez, jenž je pro řadu low-costových telefonů typický. Co se týče provedení zadní strany, Moto G34 má vystouplý kamerový ostrůvek s 50 Mpx fotoaparátem, 2Mpx makro snímačem a baterkou/bleskem.

Pod kapotou telefonu se můžeme setkat s procesorem Qualcomm Snapdragon 695, který je doprovázen 8GB operační pamětí a 128GB úložištěm. Potěšit by mohla také baterie, jejíž kapacita činí 5 000 mAh. Lze ji však dobíjet pouze 18W výkonem, což ale vzhledem k ceně nemůžeme Motorole úplně vyčítat. Chuť by vám nicméně mohla spravit přítomnost Androidu 14, což překvapivě stále není standardem mnohých nově vycházejících mobilů (když nepočítáme vlajky).

Motorola Moto G34 v Číně vyjde na 999 jüanů, tedy v přepočtu asi 3 800 Kč včetně DPH. Prodává se v modré nebo černé variantě. Zda novinka dorazí také do dalších světových zemí, není přímo jasné, ale teoreticky by se tak mohlo stát v prvním kvartálu příštího roku.