Motorola přináší na tuzemský trh další levnou novinku, která doplňuje katalog se smartphony řady Moto G. Tentokrát se snaží zájemce zlákat na elegantní design, displej s vysokým rozlišením a velkou baterii. Potěší navíc vodoodpudivost, díky níž se není nutné bát polití či postříkání vodou.

Motorola Moto G14 se drží stejného vizuálního zpracování jako dříve odhalené modely. Na zádech má tedy kamerový modul se dvěma senzory, které jsou seřazeny pod sebou, a baterkou/bleskem. Přední straně pak dominuje displej se selfie kamerou v průstřelu a výraznou bradou. Strany zařízení jsou opět pěkně zaoblené.

Když se pak ještě zaměříme na zmíněnou obrazovku: Motorola láká na rozlišení FullHD+ a poměr stran 20:9. Úhlopříčně pak displej měří 6,5 palce. Bohužel, tentokrát je využívána pouze 60Hz obnovovací frekvence (na rozdíl od mírně dražšího Moto G13, jenž má 90Hz panel).

Fotografům je znovu nabízen 50Mpx hlavní snímač s technologií pro 4násobně vyšší citlivost při slabém osvětlení, od níž výrobce slibuje ostřejší a živější obraz. Moto G14 dále využívá 2Mpx makro snímač a 8Mpx selfie kamerku.

Pod kapotou Moto G14 se nachází 12nm čipset Unisoc Tiger T616. Bohužel, procesor je evidentně místem, kde se šetřilo, nicméně v této cenové kategorii se stejnak nedají očekávat žádné velké zázraky. Běžným uživatelům by měl bez problémů vystačit. Uvnitř mobilu dále najdeme 5 000mAh baterii pro slušnou výdrž, kterou lze nabíjet 15W výkonem.

Bohužel, k dispozici není technologie 5G, což se ale tak nějak dalo očekávat.

CENA A DOSTUPNOST

Nový moto g14 bude v prodeji za cenu 3 999 Kč od druhé poloviny srpna. Bohužel, varianty s veganskou kůží u nás k dispozici nebudou, a tak se budeme muset spokojit pouze s verzemi Steel Gray a Sky Blue. Jediná dostupná konfigurace, co se týče pamětí, má být 4/128GB.