Společnost Motorola představila smartphone Moto E22, který se může pochlubit slušným displejem a velice lákavou cenovkou. Kromě toho jsou zde i další faktory, díky nimž je telefon zajímavý. Patří mezi ně třeba prostorový zvuk Dolby Atmos a zajímavé provedení designu spojeného se zadními fotoaparáty.

Pod kapotou se nachází osmijádrový čipset MediaTek Helio G37, jehož jádra běží až na 2,3GHz frekvenci. Dále se dočkáme 3GB operační paměti a 32GB úložiště. Tyto výkonnostní prvky sice náročným hráčům skutečně nevystačí, ale pro běžného uživatele, který telefon skutečně používá k jeho původnímu účelu – telefonování – se nejedná o špatnou výbavu.

Displej telefonu je 6,5palcový a nabízí rozlišení HD+ spolu s maximální 90Hz obnovovací frekvencí, díky níž se můžeme těšit na plynulé systémové animace. Nutno zmínit, že obnovovací frekvence je v základu nastavena na 60 Hz za účelem úspory baterie, která je pouze 4020mAh. Jakmile si ale pohrajete s jednotlivými možnostmi, dostanete onu vytouženou plynulost.

Rozlišení hlavního fotoaparátu, jemuž s pořízením snímků pomůže i umělá inteligence, je 16 megapixelů, což v dnešní době opět není moc. Pro příležitostné fotografy, kteří si jednou za čas přejí zachytit nějakou tu vzpomínku, to ale nepředstavuje překážku. K dispozici je také hloubkový snímač. Ve výřezu nad displejem nechybí ani selfie kamera. Pokud si troufnete, tak budete moci využít režimu Dual Capture, jenž umožní pořízení fotky nebo videa pomocí zadní i přední kamery současně.

Zdaleka tedy nejde o ten nejlepší telefon na světě, alespoň co se týče specifikací. Za tu cenu se ale rozhodně nejedná o špatnou výbavu. Motorola Moto E22 totiž bude dostupná v černé a světle modré barvě za pouhých 3 490 Kč. U nás budou prodeje zahájeny koncem září.