Společnost Motorola představila svůj tablet s označením Moto Tab G62, který je už nyní dostupný k zakoupení přes indický obchodní řetězec Flipkart. Tablet udělá radost svou nízkou cenou, přesto ale nabídne i slušnou výbavu.

Uvnitř se nachází osmijádrový čipset Snapdragon 680, jenž disponuje čtyřmi jádry Kryo 265 Gold taktovanými na 2400 MHz a čtyřmi jádry Kryo 265 Silver, jež běží na 1900MHz frekvenci. Herní tituly jako PUBG nebo Call of Duty: Mobile sice dokáže utáhnout na 60 snímků za sekundu při použití nejnižšího nastavení, ale s Fortnite nebo Genshin Impact má už docela problém. Motorola ale slibuje plynulé přepínání mezi aplikacemi a snadný multitasking díky operační paměti o až 4GB kapacitě.

Dalším důležitým faktorem je poté displej, jehož úhlopříčka je 10,6 palce dlouhá. Obrazovka se chlubí 2K rozlišením a obsah byste měli dobře vidět i venku, používá totiž technologii IPS LCD. Obnovovací frekvence je bohužel 60Hz. Chloubou ale mají být čtyři reproduktory s podporou prostorového Dolby Atmos.

Ve štychu vás nenechá ani baterie, její kapacita je totiž 7700mAh, podporováno je přitom až 20W nabíjení. Fotoaparáty u tabletů občas přijdou vhod, přesto se ale nejedná o parametr, na který by uživatelé kladli největší důraz. Zadní kamera Moto Tab G62 snímá v rozlišení 8 MP a dokáže nahrávat pouze ve 30 snímcích za sekundu (jak ve FullHD, tak i v HD). Přední kamera má stejné rozlišení i rozlišení a frekvenci výsledného videa.

Moto Tab G62 je dostupný se 4 GB operační paměti a 64 GB na disku za necelých 16 000 rupií, což je v přepočtu téměř 4 900 Kč. Později bude i varianta s LTE připojením, která by vás vyšla na skoro 18 000 rupií (v přepočtu 5 500 Kč).