V roce 2014 předvedl Razer na veletrhu CES koncept modulárního PC pod názvem Project Christine. Místo tradiční šasi a základní desky, ke které se připojují jednotlivé komponenty, mělo podobu jakési věže, do níž se zasouvají víceméně uniformní moduly. Po drátu a šroubcích ani vidu. Teď, po šesti letech, Razer konečně dotáhl nápad do fáze reálného produktu, který si můžeme koupit. Z Projectu Christine je Razer Tomahawk a věž nahradil kompaktní desktop. Základní idea ovšem zůstala stejná a to vytvořit počítač, který se bude snadno upgradovat.

CPU Z NOTEBOOKU

Tomahawk je postaven na platformě minipočítačů Intel NUC. Počítačová skříň obsahuje dva PCIe sloty, přičemž do jednoho zasunete modul Intel NUC 9 Extreme, který obsahuje CPU, RAM, základní desku a úložiště, a do druhého pak vložíte grafickou kartu.

Razer prodává již sestavené PC s osmijádrovým notebookovým procesorem Intel Core i9-9980HK se základní frekvencí 2,4 GHz (a 5 GHz max turbo frekvencí), 16 GB DDR4 RAM, 512GB NVMe SSD a 2TB HDD. Modularitu oceníte především až budete PC časem upgradovat. 

PLNOHODNOTNÁ GRAFICKÁ KARTA

Šasi je vyrobeno z hliníku s eloxovanou (anodizovanou) ochrannou vrstvou, a i když není velké (210 mm x 150 mm x 365 mm), vejde se do něj plnohodnotná grafická karta. Samozřejmě nesmí chybět RGB světýlka Razer Chroma. Co se konektivity týče, k dispozici jsou čtyři USB 3.2 Gen 2 Type-A porty, dva USB-C/Thunderbolt 3 porty, dva gigabitové LAN porty (k internetu se můžete připojit také přes Wi-Fi 802.11ax) a 3.5mm zdířka a TOSLINK pro připojení repráků. 

Cena začíná na 2 400 dolarech (52 tisíc korun bez DPH), ovšem počítejte s tím, že budete muset dokoupit grafickou kartu. Nebo můžete zaplatit rovnou 3 200 dolarů (70 tis. bez daně) a Razer vám k Tomahawku přibalí ještě GeForce RTX 3080