Notebook Framework na trh přináší ceněnou myšlenku. Snaží se být co nejlépe opravitelný a přizpůsobitelný uživatelům. Cílem společnosti je snížit velké množství odpadu, které vzniká, když uživatelé vyhazují elektroniku nefungující třeba jen kvůli jedné poškozené komponentě.

První takový laptop byl představen zhruba před rokem a mnohé zahraniční redakce nadchnul. Teď přichází jeho druhá generace využívající 12. generaci procesorů od Intelu. Na základě zpětné vazby uživatelů se vylepšilo i rozložení komponent nebo výdrž s operačním systémem Linux.

Zařízení je dostupné k předobjednání na e-shopu, bohužel ale ne pro Českou republiku a Slovensko. Společnost ale sleduje regiony, ve kterých je o laptop zájem. Ten svůj můžete vyjádřit zde. Ve zpřístupněných regionech se laptop prodává za 1 029 dolarů, v přepočtu tedy asi 24 000 Kč či 980 euro.

Když vám část laptopu doslouží, případně se ji zkrátka rozhodnete vylepšit, na internetovém obchodě firmy najdete prakticky kteroukoli součástku. Tu si tak stačí koupit a snadno nainstalovat.