Poco M3 zaujme už na první pohled designem, kterému dominuje výrazný panel se třemi foťáky a velkým logem výrobce. Telefon se bude prodávat ve třech barvách (černá, modrá a žlutá), povrch je matný, takže na něm nezanecháte otisky.

Největším lákadlem je ale poměr ceny a výkonu, respektive výbavy, kterou za své peníze dostanete. V tomto ohledu skutečně mobil nemá konkurenci. Za základní variantu Poco M3 se 64 GB velkým úložištěm zaplatíte pouhých 3 999 Kč, 128 GB vás vyjde za 4 499 Kč. Za své peníze získáte telefon se SoC Snapdragon 662, 4 GB RAM, ale hlavně s baterií o nezvykle velké kapacitě 6 000 mAh.

PĚT DNÍ VÝDRŽE?

Výrobce udává, že M3 dokáže běžet až pět dní v kuse, tedy za předpokladu, že mobil používáte jen k základním činnostem. Průměrnému uživateli, který kromě volání a SMS občas zajde i na internet, má vydržet až tři dny a lidem, co nepustí telefon z ruky, maximálně jeden a půl dne.

Bombasticky zní také příslib dvou let bez degradace kvality baterie. Telefon podporuje rychlonabíjení (18 W) a to v obou směrech. To znamená, že se správným kabelem můžete M3 použít jako powerbanku. Bezdrátové nabíjení telefon nenabízí, ale to v této cenové relaci asi nikdo neočekával.

VELKÝ DISPLEJ, SLUŠNÁ VÝBAVA

Šetřilo se také na displeji. Telefon nabízí IPS LCD s úhlopříčkou 6,53 palce, FHD+ rozlišením a obnovovací frekvencí 60 Hz. Čtečka otisků není zabudovaná v displeji, ale na boku telefonu. Výřez v displeji skrývá selfie kameru s rozlišením 8 MP. Hlavní foťák se honosí rozlišením 48 MP, kromě toho tu najdete také makro a hloubkový senzor.

Příjemným překvapením jsou stereo reproduktory a infra senzor, naopak NFC mobil postrádá. Vedle standardní USB-C zdířky najdete také klasický jack. 

Pokud jde o software, tak tady se žádné překvapení nekoná: Android 10 s MIUI 12 a Poco launcherem. Výrobce ovšem garantuje aktualizaci na Android 11, jakmile bude k dispozici. Poco si dalo velmi záležet na fotografické aplikaci, která nabízí funkce jako je noční fotografie nebo Color Focus, která dokáže zvýraznit vybrané barevné tóny. V softwarové výbavě nechybí ani Game Booster s funkcí trackování zatížení GPU a CPU. Vzhledem k procesoru, který se řadí do nižší střední třídy, lze Poco M3 jen stěží označit za herní mobil. To by ale od telefonu za čtyři tisíce stejně nikdo nečekal.

Na závěr jen dodáme, že Poco M3 se na českém trhu začne prodávat 4. prosince