Soundbary jsou zařízeními, které jsme zvyklí vídat spíš v obývácích – dlouhá elegantní reprosoustava pod televizí. Podle LG ale skrývají zajímavý potenciál i pro hráče. Dokázat to má novinka LG UltraGear Gaming Speaker

Stylový doplněk herních monitorů značky, ale hlavně reprosoustava, díky které se – podle slov výrobce – opravdu ponoříte do hry. Hlavní předností zařízení je HRTF algoritmus pro zvuk s realistickou simulací prostoru, polohy a směru. Soundbar také dokáže uzpůsobit reprodukci podle herních žánrů. Konkrétně nabízí dva zvukové módy: FPS mód pro zachycení sebetišších zvuků a RTS pro vyšší realismus. Navzdory názvu se ale neuplatní jen ve strategiích, ale třeba i u závodních her.

LG UltraGear má v sobě zabudovaný mikrofon, a dokonce umožňuje hlasovou komunikaci bez sluchátek. Software dokáže oddělit hlas od zvuků ze hry, takže můžete komunikovat jasně a bez ozvěny. Pokud ale chcete, k soundbaru lze připojit i headset. Díky technologii DTS Headphone:X dokáže soundbar simulovat prostorový zvuk 7.1 v libovolných sluchátkách. Sluší se ale podotknout, že technologii DTS Headphone:X musí podporovat i konkrétní hra nebo film, co sledujete. 

O zvuk se stará dvojice 20mm tweeterů a dva dvoupalcové basy, součástí zařízení je také převodník Hi-Fi Quad DAC (ES9038PRO). Co se konektorů týče, k dispozici máte optiku, analogové připojení, USB-C a Bluetooth. Takže se dá připojit ke konzoli i k mobilu. Dokonce obsahuje baterku s kapacitou 2600 mAh, takže poslouží i jako přenosný reprák. Hrát vydrží až pět hodin.

LG UltraGear Gaming Speaker by měl jít do prodeje i v Evropě, cena po přepočtu z dolarů vychází na 10 700 Kč (bez daně).