Rok 2023 byl pro prohlížeč Edge rokem plným inovací a úspěchů, jak Microsoft uvádí ve svém nedávno vydaném blogovém příspěvku. S více než 1,9 miliardy chatů s Copilotem a vytvořením více než 1,8 miliardy AI generovaných obrázků, Edge překonává pomyslnou hranici a poskytuje uživatelům nástroje, které předčí jejich očekávání.

V oblasti online bezpečnosti prohlížeč Microsoft Edge zaznamenal významný úspěch ve zastavení phishingových útoků, a to více než 127 milionů případů, což se rovná čtyřem útokům zastaveným každou sekundu v průběhu celého roku. Prohlížeč Edge se rovněž osvědčil jako výhodný nástroj pro online nakupování, kde uživatelům ve Spojených státech ušetřil průměrně 400 amerických dolarů ročně a celosvětově poskytl úspory ve výši přes 4 miliardy dolarů.

Co se „gamingu“ týče, uživatelé strávili dohromady téměř 9 000 let hraním jednoduchých hříček v Microsoft Edge, což odpovídá více než 4,7 miliardy minutám hraní od spuštění této funkce. Celkem hráči v offline surfovací hře dosáhli 148 milionů věrnostních bodů – to by stačilo na zaplacení 1000 let předplatného Xbox Game Pass Ultimate!

V roce 2023 Edge začal využívat umělou inteligenci, čímž otevřel nové možnosti pro každodenní používání. Přechod na statut AI-poháněného prohlížeče přinesl výrazné inovace a výjimečné zlepšení uživatelských zážitků.