Společnost Xiaomi v červenci představila náramek Xiaomi Smart Band 7 Pro, lidově označován také jako Mi Band 7 Pro. Nejde ale o Mi Band 7 Pro s lepšími funkcemi. Ba naopak, na první pohled byste vůbec neřekli, že s ním má něco společného. Disponuje totiž obdélníkovou obrazovkou, díky níž spíše připomíná chytré hodinky.

Kacper Skrzypek, polský znalec Xiaomi, na svém Twitteru prohlásil, že Mi Band 7 Pro míří k nám do Evropy. Ke svému tvrzení přiložil i takzvané prohlášení o shodě. To je nezbytné například k tomu, aby mohl být produkt označen písmeny CE.

Co vlastně náramek nabízí? Jeho displej je typu AMOLED, úhlopříčně měří 1,64 palce. K dispozici je funkce always-on nebo nastavení automatického jasu podle osvětlení okolí. Vybrat si můžete jeden z více než 180 předinstalovaných ciferníků.

Standardem je monitorování zdravotních funkcí, jako je sledování srdečního tepu, množství kyslíku v krvi nebo spánek. Sportovci si zase oblíbí 117 různých režimů, jež zahrnují i 10 běžeckých tratí s různou náročností. Baterie má vydržet až 6 dní náročného používání, při běžném užití však vydrží i 12 dní. Nechybí podpora NFC a GNSS.

V Číně se náramek prodává za 400 jüanů, v přepočtu bychom za něj zaplatili lehce přes 1 400 Kč.