Xiaomi se v posledních letech všeobecně daří. Na rozdíl od jeho krajana Huawei se ho nedotkla americká omezení a dál je jedním z největších výrobců mobilních telefonů. Nemalý podíl má ale i na trhu s chytrými hodinkami, jeho série Mi Band je totiž nejspíš jednou z nejoblíbenějších mezi chytrými náramky.

Novou verzi dostává zhruba jednou ročně, naposledy to bylo před rokem v březnu/marci s modelem Mi Band 6. Teď přichází představení jeho nástupce Mi Band 7. Nabídne 1,62" barevnou AMOLED obrazovku, která zvyšuje rozlišení z 486x152 pixelů na 490x192 pixelů.

Hodinky nabídnou přes sto upravitelných ciferníků, z nichž některé jsou uzpůsobeny pro nižší konzumaci elektrické energie či jsou vhodné pro nový režim neustále zapnuté obrazovky. Zařízení má navíc voděodolnost až do 50 metrů pod hladinou.

Sportovní režim pro svou aktivitu si zde najde snad každý. 30 módů minulé generace Mi Band 7 zečtyřnásobil na 120. Nechybí ani senzor kyslíku v krvi. Hodinky vás tak upozorní, pokud klesne pod 90 %. To se může hodit lidem s dýchacími potížemi i těm, kteří sportují ve vyšších nadmořských výškách.

Po vzoru minulých generací vás hodinky notifikují o SMS, příchozích hovorech či notifikacích aplikací. Nechybí ani monitoring stresu, spánku a analýza sportovních dat. Krokoměr a senzor srdečního tepu jsou samozřejmostí. Výrazně se ze 125 mAh minulé generace vylepšila baterie. Ta má teď 180 mAh.

Zařízení samotné je dostupné pouze v černé barvě, oficiální náramky ale nakoupíte v šesti různých barvách. Varianta s NFC možnostmi je naceněna na 299 čínských jüanů, v přepočtu tedy asi 1 050 Kč / 45 eur. Bez NFC si náramek v Číně pořídíte za 249 jüanů, tedy 850 Kč / 35 eur. Globální spuštění se očekává brzy.