Meta přichází s novými funkcemi pro WhatsApp Business, které využívají umělou inteligenci k zlepšení interakce mezi podniky a jejich zákazníky. Nové nástroje byly představeny na konferenci Meta Conversations v Brazílii. Zuckerberg zdůraznil, že cílem společnosti je vytvořit nejen AI asistenty pro spotřebitele, ale také AI agenty, kteří budou podnikům pomáhat s komunikací a zákaznickou podporou.

Nová funkce umožní uživatelům WhatsApp Business vytvářet reklamy typu click-to-WhatsApp na platformách Facebook a Instagram. Reklamy umožní zákazníkům zahájit konverzaci s firmou přímo prostřednictvím WhatsApp, což usnadní komunikaci a zvýší zapojení zákazníků. Kromě toho Meta testuje AI-poháněnou zákaznickou podporu, která bude automaticky odpovídat na dotazy týkající se katalogu produktů nebo často kladených otázek.

Podle společnosti Meta bude AI schopna cílit zprávy na specifické podskupiny zákazníků, místo aby zasílala zprávy všem odběratelům. Reklamní manažer WhatsAppu navrhne vhodná publika pro příjem zpráv, což umožní firmám efektivněji oslovovat své zákazníky.