Společnost Meta měla pracovat na svém novém modelu chytrých hodinek s duálními fotoaparáty. Tyto informace vycházejí z několika podaných patentových žádostí. O projektu se ví už delší dobu, nicméně práce měly být nakonec ukončeny kvůli hardwarovým problémům. Současný únik ale nasvědčuje tomu, že vývoj možná ještě pokračuje.

Patentové žádosti ukazují, že Meta má zájem o vývoj hodinek s dvojitými fotoaparáty. Vyplývá z nich, že Meta plánuje použít dva fotoaparáty v kombinaci se softwarem, který by umožnil lepší pořizování fotografií a videí.

Známý vývojář a leaker Kuba Wojciechowski na svém Twitteru zveřejnil příspěvek, který ukazuje render těchto hodinek. Obrázek je doprovázen slovy, že Meta pracuje na jejich nové verzi. Ta první byla podle zdroje Wojciechovského skutečně zrušena, ale Meta od svého prvotního plánu neupustila a stále chce hodinky uvést na trh.

Prozatím není jasné, zda se Meta rozhodne vývoj těchto hodinek dokončit a začít je prodávat. Nicméně pokud by se tak stalo, Meta by mohla být první značkou, která by nabídla hodinky právě s dvojicí kamer.

Meta se svými hodinkami přijde v době, kdy se zdá, že trh s chytrými hodinkami nabírá na síle a stále více značek hledá způsoby, jak se odlišit od své konkurence. Další informace pro vás budeme nadále sledovat.