V digitálním věku, kde se informace šíří rychlostí světla, se společnost Meta rozhodla přidat do své nové sociální platformy Threads novinku, která by mohla uživatelům usnadnit orientaci v aktuálně diskutovaných tématech. Funkce „dnešní top témata“ byla odhalena v interní verzi aplikace a Mark Zuckerberg naznačil, že po úspěšném testování bude zpřístupněna uživatelům ve více zemích a jazycích.

Funkce vyhledá aktuální témata, o kterých se ostatní právě baví, a zobrazí se jak ve vyhledávací liště, tak mezi příspěvky v kanálu For You. Trendy budou určovány AI systémy Meta na základě toho, co lidé na Threads právě probírají, uvedl před nedávnem šéf Instagramu Adam Mosseri. Co je zajímavé, mezi trendová témata se zařadí i obsah týkající se politiky a voleb, přestože Meta minulý týden oznámila, že přestane ve svých doporučeních nabízet politický obsah, pokud si je uživatelé nezvolí. Omezení však nebude platit pro funkci trendových témat​​​​.

I když AI bude mít klíčovou roli ve výběru zobrazovaných témat, zdá se, že Meta plánuje provádět určitou kontrolu obsahu, aby zajistila, že zobrazovaná témata nebudou porušovat pokyny komunity nebo jiné příslušné směrnice integrity.

Funkce top témat na platformě se v současné době nachází v rámci testování.