Meta nyní umožňuje svým uživatelům na Messengeru vytvářet rozsáhlé komunitní chaty s lidmi, se kterými nejsou nijak spojeni. Původní funkce komunitních chatů, zavedená v roce 2022 pro Facebookové skupiny, usnadňovala členům těchto skupin komunikovat v reálném čase. Nejnovější aktualizace však překračuje hranice Facebookových skupin a umožňuje uživatelům používat Messenger podobně jako Discord, a to pro spojení s až 5 000 náhodnými osobami.

Meta nový prvek zatím oficiálně neoznámila, ale již jej začala zavádět. Všechny komunitní chaty budou přehledně zobrazeny na jednom místě v aplikaci Messenger, přičemž každý z nich bude mít "domovskou" stránku, kde mohou administrátoři zveřejňovat aktualizace a oznámení.

Pokud uživatelé vytvoří komunitu, získají právo kdykoliv někoho z chatu odstranit, hlásit nebo mazat obsah a dokonce celý chat smazat. Všichni členové mohou také vydávat sdílitelné pozvánky. Veřejné konverzace ovšem vyžadují opatrnost v tom, co sdílíte, protože vaše zprávy budou přístupné nejen stávajícím, ale i budoucím členům.