Konec spekulacím, konec dohadům, konec hádkám. Společnost Meta představila dražšího sourozence Meta Questu 2 (dříve známý jako Oculus Quest 2). Jmenuje se Meta Quest Pro a na trhu se objeví už 25. 10. tohoto roku za 1500 dolarů. S cenou přesahující 40 tisíc korun cílí zejména na firmy.

Meta Quest Pro má čtyřikrát vyšší rozlišení než Quest 2 a podporuje rozšířenou realitu. Uživatelé tak mohou vytvářet a spolupracovat ve virtuálním světě a zároveň zůstat přítomni ve fyzickém světě.

Zařízení je vybaveno procesorem Snapdragon XR2+, 12 GB RAM, 256 GB úložištěm a 10 snímači s vysokým rozlišením. Quest Pro má o 37 % více pixelů na palec než Meta Quest 2, spolu s vylepšenými periferiemi a barvami. Společnost jej označuje za první položku v nové high-endové řadě zařízení.

Ovladače Meta Quest Touch Pro mají tři kamery, mobilní procesor Snapdragon 662 a haptickou zpětnou vazbu. Ovladače mají tedy vlastní sadu senzorů. Potěší také zpětná kompatibilita, včetně produktů určených pro Meta Quest 2.

XBOX CLOUD GAMING PŘICHÁZÍ DO META QUEST STORE

Do Meta Quest Store přichází beta služby Xbox Cloud Gaming. K headsetu pro virtuální realitu bude možné připojit ovladač Xboxu a užívat si konzolové hry z bohaté knihovny Xbox Game Pass Ultimate skrz cloud. Bohužel nebylo zatím uvedeno, kdy se XCG do Meta Quest Store dostane.

AMONG US VR DORAZÍ V LISTOPADU

10. 11. tohoto roku se pro Meta Quest 2 a Steam VR objeví Among Us VR. Populární hra byla upravena pro virtuální realitu s cenovkou 10 dolarů a podporou až 10 hráčů. Tady se hodí ještě připomenout, že někdy během příštího roku se Among Us VR přihlásí o slovo i pro PlayStation VR2.

PŘILÉTÁ MARVEL'S IRON MAN VR

Exkluzivitu pro PSVR si budou moci od 3. 11. letošního roku užít také majitelé Meta Questu 2. Dobrodružství v ikonickém obleku Iron Man Tonyho Starka nabídne létání i boj s hackerem, jenž ovládá armádu dronů.

THE WALKING DEAD SAINTS & SINNERS: CHAPTER 2 RETRIBUTION

Fanoušci The Walking Dead: Saints and Sinners se mohou těšit na druhou kapitolu, která je zavede zpět do New Orleans, které se od té doby dost změnilo, ale stále je hodně, hodně nebezpečné. Těšit se můžete také na nové hrozby a setkání s novými postavami, zatímco se budete snažit přežít v tom, co zbylo z New Orleans.

Hra vyjde 1. 12. 2022.

BEHEMOTH OD SKYDANCE

Ve Skydance Interactive kromě pokračování The Walkind Dead chystají ještě hru Behemoth, která hráče zavede do ponurého světa. O titulu toho zatím moc nevíme, kromě toho, že bude hráče nutit bojovat o přežití, podobně jako Saints and Sinners.

META KOUPILA TŘI VÝVOJOVÁ STUDIA

Meta oznámila akvizici Armature Studio, Twisted Pixel Games a Camouflaj. K týmům v rámci Oculus Studios se tak přidávají tvůrci Resident Evil 4 VR, ReCore, LocoCycle, Splosion Man, Path of the Warrior a Marvel's Iron Man VR.

Bude ale chvilku trvat, než se dozvíme, na čem nově získaná studia pracují.