Meta pokračuje v zavádění bezpečnostních opatření na Instagramu, tentokrát se zaměřuje na ochranu mladistvých před tzv. sextortion, neboli formou vydírání, kdy jsou mladí lidé přinuceni poskytnout intimní fotografie, které jsou následně použity k jejich vydírání. Nové funkce mají zabránit podezřelým účtům v interakci s teenagery a zvýšit celkovou úroveň ochrany uživatelů.

Jedním z hlavních kroků je omezení toho, jak mohou „potenciálně podvodné“ účty komunikovat s mladistvými. Instagram začne blokovat žádosti o sledování od těchto účtů nebo je posílat přímo do složky se spamem. Uživatelé také obdrží varování, pokud dostanou zprávu od účtu z jiné země, což by mohlo indikovat potenciální riziko.

Další významnou změnou je prevence šíření citlivých obrazových materiálů. Instagram nyní zabrání pořizování snímků obrazovky nebo nahrávání obrazovky u zpráv obsahujících intimní fotografie sdílené prostřednictvím funkce mizejících zpráv. Kromě toho bude aplikace rozšiřovat funkci ochrany proti nahotě, která automaticky rozostří obrázky obsahující nahotu a varuje uživatele před potenciálně nevhodným obsahem.