Společnost Meta, dříve známá pod jménem Facebook, se zaměřuje na udržení svých uživatelů tím, že uvede speciální AI chatboty s lidskými charakteristikami. Podle informací, které přinesl zpravodajský portál Financial Times, je tento krok součástí širší strategie firmy zaměřené na udržení její uživatelské základny.

Chatboti, pohánění umělou inteligencí, budou mít na starosti poskytování doporučení a nových vyhledávacích funkcí. Jejich úlohou bude nejen pomáhat uživatelům, ale také působit jako zábavný produkt, který zvyšuje interakci s platformou.

Meta se snaží vymyslet nové a inovativní metody, jak udržet své stávající uživatele a zároveň přilákat nové. AI chatboti s lidskými rysy by mohli být tím prvkem, který uživatele přiměje zůstat a prohloubit své interakce s platformou. Tito chatboti by mohli přinést nový rozměr interakce a zážitku na platformě.

Podle listu Financial Times se bude zároveň jednat o „zábavný produkt, se kterým si lidé budou moct hrát“. Společnost měla dokonce zkoumat chatbota, který se vyjadřuje jako bývalý prezident USA Abraham Lincoln. Také se zabývala chatbotem s osobností surfaře.